Aanbevolen Leeftijd 9+

leeftijd, age 9+

9+  , waarom is dat?
Dat is omdat kinderen een bepaalde motorische ontwikkeling hebben.
Ze groeien snel, ook in hun hoofd. Ze worden al wat sterker in hun handen en hebben meer controle. Dat kan je ook oefenen met kleine huishoudelijke klusjes, bv aardappels schillen, groente snijden, was opvouwen, post open snijden, gordijn ophangen etc.

Enige zelfoverschatting is geen onbekend verschijnsel bij 9-12 jaar 😉

Even checken:

Je moet goed kunnen knippen, snijden en met tangen omgaan. Je moet iets zwaars redelijk kunnen optillen en kunnen sturen. Een soldeerbout moet ook kunnen met begeleiding vanaf 9 jaar.

Je houdt een soldeerbout vast als een pen. Goed stilhouden en kijken waar de draad van de bout loopt is ook belangrijk. Je wilt niet dat dit smelt omdat je even niet oplette. Ook wil je niet in iemand of jezelf met de hete bout aan raken (=verbranden).
Altijd meteen terug in de standaard zetten.
Weet  je wat een striptang is en wat je er mee kunt doen?

Voor tips en technieken
solderen/heet lijmen- technieken kun je klikken op: link naar hoedoejedat techniek instructiefilmpjes voor Robot Spin NL/EN

Bouwdoos Robot Spin NL/EN 9+

Mijn ervaring in de TechKidsKlup is dat kinderen vanaf 9 jaar deze Robot Spin kunnen maken, soms met wat hulp van volwassenen voor de veiligheid.

In hetzelfde Vimeo-album in de link, vindt je ook een filmpje om de hele Robot Spin te maken!
Ook als je denkt dat je al kunt solderen – zou ik toch even kijken of er nog handige tips tussen zitten!

Deze techniek filmpjes kan je meedoen als je de bouwdoos Robot Spin hebt of soldeerbout/lijmpistool, wel af en toe op pauze zetten, anders gaat het te snel.

Als je dit bouwpakket wel wilt maar nog niet hebt,
kun je me (met je ouder) een e-mail sturen HIER

Dan kan ik het je opsturen!

Comments closed.